5 x waarom het slim is om je huis te isoleren

5 x waarom het slim is om je huis te isoleren

Slim omgaan met energie in huis is goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Wanneer je het huis goed isoleert, pak je nog meer winst. Investeren in dubbel glas, spouwmuurisolatie of dak- en vloerisolatie loont. En ook een warmtepomp, elektische CV-ketel of zonneboiler in plaats van een gas CV-ketel zijn op termijn goed voor je bankrekening. We geven je in dit artikel vijf goede redenen om je huis zo snel mogelijk te isoleren.

1. Lagere energiekosten

Wanneer je huis slecht geïsoleerd is, gaat er veel energie verloren en dat levert een hoge energierekening op. Een goed geïsoleerd huis voorkomt dat kostbare energie via de muren, vloeren, het dak of de ramen verloren gaat en houdt de warmte binnen. Zo dalen je dagelijkse energiekosten

2. Winst voor het klimaat

Je huis goed isoleren is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. Wanneer je minder gas verbruikt, verlaag je ook de CO2-uitstoot van je huis en dat is belangrijk om de klimaatveranderingen aan te pakken. Ook jij helpt zo mee om de broeikasgassen te verminderen en de opwarming van de aarde tegen te gaan. Je kunt zelf al een heleboel kleinere dingen doen voor het klimaat. Naast het isoleren van je woning kan je denken aan het bewuster omgaan met je energie en je afval te scheiden.

3. Comfortabeler wonen

Een aangename temperatuur maakt je huis nog comfortabeler en ook dat bereik je met isolatie. Een goed geïsoleerde vloer kan er op koudere dagen zo voor zorgen dat het een paar graden warmer voelt. Kies je daarbij voor vloerverwarming, dan wordt de warmte goed over de ruimte verdeeld en heb je een constante temperatuur in huis. Daarnaast creëer je meer ruimte doordat er geen radiatoren meer hangen.
Door te isoleren maak je het huis ook minder gehorig én minder vochtig, zo voorkom je ongedierte en schimmels. Belangrijk voor een gezonder binnenklimaat!

4. Hogere woningwaarde

De waarde van je huis gaat omhoog wanneer je het dak en de muren isoleert en de oude CV-ketel en enkel glas laat vervangen door moderne materialen. Want bij de verkoop van een huis is het tegenwoordig verplicht om het energielabel te laten weten. Uit onderzoek is gebleken dat een slecht geïsoleerd huis met een energielabel F of G minder opbrengt dan eenzelfde soort woning met goede isolatie. Bovendien laten de moderne materialen uiteindelijk ook zien, dat er goed voor het huis is gezorgd. 

5. Maak nu gebruik van subsidies

Je huis isoleren is ook investeren, vergeet daarom niet te informeren naar subsidies. In 2021 is er voor isolatiemaatregelen subsidie beschikbaar via de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), die wordt uitgebreid met isolatie.

Meer informatie over isoleren en besparen vind je op milieucentraal


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief