Eenvoudig energie besparen in een gezonder huis

Eenvoudig energie besparen in een gezonder huis

We zetten de verwarming al wat lager, doen de lichten uit als we een kamer uitgaan en draaien de wasmachine alleen wanneer hij vol zit. We proberen allemaal om slim met energie in huis om te gaan. Niet alleen omdat de energiekosten stijgen, maar ook omdat het beter is voor het milieu. Toch blijkt het energieverbruik in de Nederlandse huishoudens vrij hoog te zijn.

Gelukkig kan je daar gemakkelijk nog een deel van besparen, zonder aan comfort in huis te hoeven inleveren. Sterker nog: met moderne technologieën kan je niet alleen energie besparen, je kan zelfs je woning gezonder en nog comfortabeler maken.

Waarop kan je energie besparen?

Met relatief eenvoudige middelen kan al het nodige aan energie worden bespaard. Zo zijn er bijvoorbeeld energiebesparende systemen met een geïntegreerde tijdschakelklok. Deze besparen door automatisch de verlichting, verwarming, zonwering en ventilatie aan te passen aan de bewoners. En het mooie hiervan is, dat je wooncomfort alleen maar toeneemt! Hoeveel kan je met deze slimme tijdschakelklokken besparen? Je leest het hieronder. 

Energiezuinig en comfortabel wonen met een automatic schakelaar #energiezuinig #wonen #gezonderwonen

Automatic schakelaar met tijdklok van Gira

Slimme bediening 

Met een Automatic-schakelaar wordt bijvoorbeeld een kamer alleen verlicht wanneer er ook daadwerkelijk iemand aanwezig is. De lichtschakelaar hoeft dan niet meer te worden bediend. Hetzelfde is mogelijk voor verwarming met een geïntegreerde tijdschakelklok. Zo kan bijvoorbeeld de verwarming in de badkamer een half uur voor het opstaan automatisch worden ingeschakeld. Waar kan je nog meer op besparen?

  • Tot 13% door automatisering van zonwering
  • Tot 25% door temperatuurregeling per kamer
  • Tot 35% door automatisering van de verlichting
  • Tot 45% door automatisering van de ventilatie

Energie besparen in huis met slimme systemen. #verwarming #licht #energiebesparen #gezonderwonen #wonen #gira

Doordachte KNX-systemen bieden het grootste potentieel voor energiebesparing. Dit is het werkterrein van de Gira ‘HomeServer’ met zijn flexibele bedieningsmogelijkheden. Daarmee is energiebeheer mogelijk dat nauwkeurig op de behoeften van de bewoners is afgestemd. Zo is een centrale uit-functie mogelijk, kan de verwarming na een vastgelegde tijd automatisch uitgaan wanneer er een raam is geopend en wordt een efficiënte energie regeling per ruimte aangestuurd. Zo kan je het huis ook gezond ventileren zonder warmte te verliezen. Goed voor je portemonnee en voor je gezondheid!

Meer informatie: Gira


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief