Gezonder en energiezuinig wonen met een goed geïsoleerde kruipruimte

Gezonder en energiezuinig wonen met een goed geïsoleerde kruipruimte

Goed geïsoleerde vloeren kunnen niet alleen een besparing opleveren van 10 tot 15% op de energierekening, ze zorgen ook voor comfort en een gezonder binnenklimaat. Door het vloerisolatie wordt de temperatuur door het hele huis veel gelijkmatiger verdeeld. Heb je een kruipruimte? Dan is het zeker de moeite waard om deze te isoleren. Er zijn verschillende manieren om de kruipruimte te isoleren, maar kies je voor 100% natuurlijke schelpenisolatie, dan zorg je er ook voor dat vocht niet langer opkruipt in je woning. Zo zit je er lekker warmpjes en gezond bij in een droger huis zonder muffe luchtjes én heb je lagere energielasten. In dit artikel vertellen we je meer over schelpenisolatie. 

Kruipruimte isoleren met schelpen

Een goede isolatie van de kruipruimte is de basis van energiezuinig wonen en een gezond leefklimaat. Een groot deel van de Nederlandse huizen heeft last van vocht in de kruipruimte. Dit vocht verdampt en condenseert tegen de vloer, die koud wordt. Zo wordt het huis vochtig en kil en ontstaat een 'fijne omgeving' voor huismijt en schimmels. Slecht voor de gezondheid en de staat van de woning.

Isolatie met schelpen is een 100% natuurlijke oplossing voor het isoleren van de vloer. Behalve minder stookkosten, heeft schelpenisolatie ook veel andere voordelen. Schelpen bestaan voor 98% uit kalk en maken droge lucht, zodat er geen vocht meer kan opkruipen de woning in. Zo zorg je ook voor een gezonder binnenklimaat. Zeker voor mensen die gevoelig zijn voor luchtvochtigheidsverschillen zoals astma,- of reumapatiënten, is schelpenisolatie een échte verademing.

Met schelpenisolatie van Isoschelp wordt de kruipruimer en de woning droger en warmer. Schelpenisolatie creëert zo’n droog en zuiver klimaat, dat het ook prima werkt tegen andere vochtminnende organismen zoals zwammen, pissebedden, zilvervisjes, vliegjes en andere insecten. 

Hoe werkt schelpen isolatie?

 

Lees hier meer over Isoschelp schelpenisolatie

Wat kan je verder doen?

Vloerisolatie is een goede eerste beslissing om je huis warmer en tegelijkertijd energiezuiniger te maken. Maak ook eens een rondje door en rond het huis om te kijken waar de isolatie beter kan. Hoe zit het met de isolatie van je spouwmuren en het dak? Heb je overal dubbele beglazing? Energie besparen en een gezond binnenklimaat heb je zelf in de hand. 

Vanaf 4 januari 2021 is er weer een landelijke subsidie isolatie beschikbaar. Deze wordt niet langer gesubsidieerd vanuit de SEEH-regeling, maar via de regeling investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). 

Vraag hier meer informatie aan over kruipruimte isolatie met schelpen 

Brochure over Gezonder en energiezuinig wonen met een goed geïsoleerde kruipruimte aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP