De voordelen van vloerverwarming in huis

De voordelen van vloerverwarming in huis

Een aangenaam verwarmde woning, wie wil dat nou niet? Heb je last van kille luchtstromen, koude voeten en moet je de thermostaat vaak hoger zetten? Dan is het niet alleen tijd om aan de slag te gaan met de isolatie in je woning maar ook om je huidige verwarmingssysteem eens goed onder de loep te nemen. In dit artikel zetten we de voordelen van vloerverwarming voor je op een rij.

Energie besparen

Vloerverwarming verwarmt je woning op de meest comfortabele manier en is een manier om energie te besparen. Dat is niet enkel goed voor je portemonnee, maar ook voor de natuur. Je CO2-voetafdruk wordt namelijk een stukje kleiner. Door vloerverwarming wordt de warmte goed over de ruimte verdeeld waardoor er een constante en aangename temperatuur in huis is. Met vloerverwarming kan de thermostaat een puntje lager blijven en ervaar je toch voldoende behaaglijkheid. Met een slimme thermostaat regel je automatisch wanneer je een warme vloer wilt hebben en wordt de opwarmtijd vanzelf geregeld. Eenmaal ingesteld, doet de thermostaat de rest. 

Slimme thermostaat elektrische vloerverwarming Magnum #thermostaat #verwarming #vloerverwarming #magnum #magnumheating

MAGNUM Remote Control slimme WiFi thermostaat

Radiator vervangen

Een ander mooi voordeel van vloerverwarming is, dat ze de radiatoren in huis vervangen. Radiatoren hangen in veel huizen nog onder de ramen, waar ze kostbare ruimte innemen. Bovendien zorgen ze voor een luchtstroom in de kamer, waarbij juist de lucht vlak bij de vloer het minste wordt opgewarmd en er stof door de woning wordt verspreid. Vervang je de radiatoren door vloerverwarming, dan wordt de warmte gelijkmatig verspreid en heb je bovendien nooit meer koude voeten.

Gezond binnenklimaat

Heb jij of één van je huisgenoten last van allergieën? Dan brengt vloerverwarming veel voordelen met zich mee. Stof zal bijvoorbeeld minder snel door je woning worden verspreid dan met een radiator. Ook de luchtvochtigheid is beter dan wanneer je radiatoren in huis hebt. Zo zrg je voor een gezonder binnenklimaat.

Overal toepasbaar

Elektrische vloerverwarmingssystemen kunnen in vrijwel iedere situatie worden toegepast. Bij nieuwbouw, renovatie of zelfs op een houten ondervloer is dit geen probleem. In keuken, woon- en slaapkamer, badkamer, serre en kantoorruimtes. Het is heel geschikt als bijverwarming en in bepaalde gevallen kan deze vloerverwarming ook als hoofdverwarming worden geïnstalleerd. Er zijn verschillende systemen voor verschillende soorten vloeren.

Verschillende systemen

Je kan kiezen uit drie verschillende vloerverwarmingssystemen.

  1. Magnum Mat voor tegelvloeren
  2. Magnum Cable voor cementdekvloeren
  3. Magnum Heatboard (E) voor parket, houten- en laminaatvloeren

Het spreekt voor zich dat hoe beter een vloer geïsoleerd is, hoe hoger het rendement en daarmee hoe lager het energieverbruik zal zijn. Daarom heeft Magnum een uitgekiend assortiment isolatiematerialen die specifiek geschikt zijn voor de diverse vloerverwarmingssystemen met hun eigen (constructieve) eigenschappen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Vraag hier informatie aan over elektrische vloerverwarming of vraag een advies op maat 

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP